Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ingredience

Kampotský pepř

 

Tradice pepře v Kampotu

První pepřové plantáže byly založeny Číňany z provincie Hainan již ve 13. století, jeho pěstování se rozmohlo zejména v období nadvlády Francie. Na začátku 20. století byl Kampotský pepř známý jako nejkvalitnější na světě a nesměl chybět na žádném významném stole v Paříži. Během občanské války Rudých Khmerů která měla na svědomí více jak 2mil. životů se země uzavřela světu, pepř tak nebylo možno vyvážet a tento krutý režim způsobil že většina plantáží byla opuštěna nebo zcela zanikla. 

V myslích místních se však tradice zachovala a tak zejména po roce 2005 bylo opět zahájeno pěstování Kampotského pepře a zahájen jeho vývoz do zahraničí. V roce 2010 za pomoci Agence Française du Développement získal označení PGI (Protected Geographicak Indication) které je od roku 2016 uznávané na úrovni celé EU. Označení zajišťuje pěstování v unikátních půdních a klimatických podmínkách Kampotu zcela tradičními metodami bez chemických hnojiv a pesticidů s ručním ošetřováním a sběrem a sušení na slunci.

La Plantation je hrdým členem Kampot Pepper Promotion Association. Guy a Nathalie byli přes pět let členy představenstva které nastavilo jasná pravidla pěstování, zpracování a označování, pomohli s propagací Kampotského pepře v zahraničí a bojem proti napodobeninám na trhu.

Kampotský pepř - sada mlýnku se STARTERPACK (3x20g)

 

Dlouhý Kampotský pepř, pocházející z rostliny Piper retrofractum, je jinou odrůdou dobře známého pepře Piper nigrum. Dlouhý pepř má malá semínka "Pearls of Pepper" a slupku, která tvoří přibližně 4 - 5 cm dlouhou tobolku, plnou pepřových semínek.

Dlouhý pepř se sklízí jako červený a zcela zralý, má nižší a pozvolnější pálivost s vůní skořice a kakaa, přecházející do medu a lékořice. Pokud chcete nechat dlouhý pepř více vyniknout, přidejte jej čerstvě mletý na konci přípravy před servírováním. Dlouhý červený pepř je vynikající k vaření dušených pokrmů, k ovčím a kozím sýrům, do marinád, paštik. Skvěle doplňuje červené i bílé maso, ryby a mořské plody.

Každé balení obsahuje pouze 100% organickou kvalitu toho nejlepšího Kampotského pepře, ručně zpracovaného, sluncem sušeného a ještě na farmě zavakuovaného. Pokud chcete jeho prvotřídní kvalitu uchovat co nejdéle, skladujte jej ve skle na temném místě.

 

Kampotský pepř dlouhý, červený, 50 g, La Plantation

 

 

 

Oříšky Nocciola Piemonte I.G.P.

Nejkvalitnější lískové oříšky s vlastní apelací Nocciola Piemonte I.G.P. se vyznačují výrazným a svůdným aroma, sladkou, dlouhotrvající chutí a perfektní konzistencí. Vakuově baleno. Jakmile jednou ochutnáte, nikdy nebude chtít jiné! 

NOCCIOLE D'ELITE

Azienda Agricola Nocciole d'Elite majitele Emanuela Canapara hospodaří více než 50 let na 25ha půdy v okolí městečka Cravanzana v provincii Cuneo v Piemontu. Jeho lískové oříšky z lokální oblasti Alta Langa z odrůdy Tonda Gentile delle Langhe se pyšní vlastní apelací Nocciola Piemonte I.G.P. Takto označené oříšky jsou velmi ceněny po celém světě, zejména pro svou konzistenci, sladkost, svůdné a dlouhotrvající aroma, tvar a vynikající aroma a chuť po procesu pražení. Veškeré procesy probíhají na vlastních zařízeních.

 

 

 

 
 



Mail list



Archiv

Kalendář
<< listopad >>
<< 2020 >>
Po Út St Čt So Ne
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Statistiky

Online: 6
Celkem: 213176
Měsíc: 11518
Den: 404