Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ingredience

Kampotský pepř

 

Tradice pepře v Kampotu

První pepřové plantáže byly založeny Číňany z provincie Hainan již ve 13. století, jeho pěstování se rozmohlo zejména v období nadvlády Francie. Na začátku 20. století byl Kampotský pepř známý jako nejkvalitnější na světě a nesměl chybět na žádném významném stole v Paříži. Během občanské války Rudých Khmerů která měla na svědomí více jak 2mil. životů se země uzavřela světu, pepř tak nebylo možno vyvážet a tento krutý režim způsobil že většina plantáží byla opuštěna nebo zcela zanikla. 

V myslích místních se však tradice zachovala a tak zejména po roce 2005 bylo opět zahájeno pěstování Kampotského pepře a zahájen jeho vývoz do zahraničí. V roce 2010 za pomoci Agence Française du Développement získal označení PGI (Protected Geographicak Indication) které je od roku 2016 uznávané na úrovni celé EU. Označení zajišťuje pěstování v unikátních půdních a klimatických podmínkách Kampotu zcela tradičními metodami bez chemických hnojiv a pesticidů s ručním ošetřováním a sběrem a sušení na slunci.

La Plantation je hrdým členem Kampot Pepper Promotion Association. Guy a Nathalie byli přes pět let členy představenstva které nastavilo jasná pravidla pěstování, zpracování a označování, pomohli s propagací Kampotského pepře v zahraničí a bojem proti napodobeninám na trhu.

Kampotský pepř - sada mlýnku se STARTERPACK (3x20g)

 

Dlouhý Kampotský pepř, pocházející z rostliny Piper retrofractum, je jinou odrůdou dobře známého pepře Piper nigrum. Dlouhý pepř má malá semínka "Pearls of Pepper" a slupku, která tvoří přibližně 4 - 5 cm dlouhou tobolku, plnou pepřových semínek.

Dlouhý pepř se sklízí jako červený a zcela zralý, má nižší a pozvolnější pálivost s vůní skořice a kakaa, přecházející do medu a lékořice. Pokud chcete nechat dlouhý pepř více vyniknout, přidejte jej čerstvě mletý na konci přípravy před servírováním. Dlouhý červený pepř je vynikající k vaření dušených pokrmů, k ovčím a kozím sýrům, do marinád, paštik. Skvěle doplňuje červené i bílé maso, ryby a mořské plody.

Každé balení obsahuje pouze 100% organickou kvalitu toho nejlepšího Kampotského pepře, ručně zpracovaného, sluncem sušeného a ještě na farmě zavakuovaného. Pokud chcete jeho prvotřídní kvalitu uchovat co nejdéle, skladujte jej ve skle na temném místě.

 

Kampotský pepř dlouhý, červený, 50 g, La Plantation

 

 

Pepř černý celý Tellicherry

 

Pepř Tellicherry je plod pepřovníku černého, lat. Piper nigrum, který pochází z indického subkontinentu z oblasti Malabarského pobřeží. Předmětem sběru jsou pouze větší plody dorůstající minimální velikosti 4,25 mm.
Plodů o této velikosti se v celkové produkci vyskytuje pouze 10 %. Velikost kuliček určuje chuť, kvalitu a aroma pepře. Větší pepřové plody mají prostor vytvořit silnější pepřové aroma a chuť.

 

Černý pepř je již dlouho považován za "krále koření" a Tellicherry je panující monarcha.
Tellicherry pepře jsou jako San Marzano rajčata: musejí pocházet z Tellicherry, města Malabar na pobřeží Kerala v Indii. Jsou považovány za jedny z nejlepších pepřů na světě. Sladká citrusová ,středně ostrá , vyvážená chuť a komplexní vůně má o něco méně štiplavou chuť, ale více komplexní aroma s tóny třešní, jalovce a cedru. Již podle vůně poznáte o jaký vynikající pepř se jedná.

 

Pepř černý Tellicherry celý | Koření od Samuela

 

Pepř dlouhý

 

Unikátní vůně a chuť anýzu a lékořice

Pepř se v Kampotu pěstuje rovněž v podobě tzv. dlouhého pepře, pocházejícího z rosliny Piper retrofractum která je jinou odrůdou známého pepře Piper nigrum, je velice vzácná a ačkoliv se do Kampotu dostala již ve 13. století, málem vymizela z povrchu zemského. První zmínka o dlouhém pepři se objevuje v indických textech Ajurvédy kde jsou mu do detailu připisovány medicínské a dietetické benefity. Velmi populární se stal i za dob antického Řecka a Říma, kde byl jedním z prvních koření které bylo dovezeno do Evropy. V 6. stol. před n.l. jej zmiňuje Hippokrates spíše jako lék nežli koření.

Pěstování dlouhého Kampotského pepře

Rostlina má stejné nároky na půdu, podnebí a obhospodařování jako klasický černý pepř. Dlouhý pepř je sklízen když je červený a plně zralý. Tobolky jsou pak umyty, tříděny a sušeny po dobu několika dní.

Dlouhý pepř má malá semínka "Pearls of Pepper" a slupku která tvoří 4-5cm dlouhou tobolku plnou těchto pepřových semínek.

Charakteristika

Dlouhý pepř se sklízí jako červený a zcela zralý, má nižší a pozvolnější pálivost s vůní lékořice až kakaa přecházející do medu. 

 

 

dlouhy-kampotsky-pepr-makro-1000px

 

 

Oříšky Nocciola Piemonte I.G.P.

Nejkvalitnější lískové oříšky s vlastní apelací Nocciola Piemonte I.G.P. se vyznačují výrazným a svůdným aroma, sladkou, dlouhotrvající chutí a perfektní konzistencí. Vakuově baleno. Jakmile jednou ochutnáte, nikdy nebude chtít jiné! 

NOCCIOLE D'ELITE

Azienda Agricola Nocciole d'Elite majitele Emanuela Canapara hospodaří více než 50 let na 25ha půdy v okolí městečka Cravanzana v provincii Cuneo v Piemontu. Jeho lískové oříšky z lokální oblasti Alta Langa z odrůdy Tonda Gentile delle Langhe se pyšní vlastní apelací Nocciola Piemonte I.G.P. Takto označené oříšky jsou velmi ceněny po celém světě, zejména pro svou konzistenci, sladkost, svůdné a dlouhotrvající aroma, tvar a vynikající aroma a chuť po procesu pražení. Veškeré procesy probíhají na vlastních zařízeních.

 

 

Černý Lanýž

Lanýž černý letní celý - 35g

Bílý Lanýž

Mletý bílý lanýž v tubě - 37g

 

 

Uzená sladká a pálivá Španělská paprika

 

Pimenton de la Vera je sladká a pálivá uzená paprika ze španělského regionu Extermadura. Vyrábí se z tradičních uzených paprik pocházejících z této oblasti. Díky uzení na dubovém dřevě má Pimenton de la Vera nádherné kouřové aroma a je typickým kořením španělské speciality "Chorizo". Toto koření je rovněž často využíváno při výrobě čokolády.

La Chinata SWEET 350g španělská uzená paprika sladká - - Koření - La Chinata uzená španělská paprika

Španělské červené víno

Torres Altos Ibericos Crianza

  • Má neprůhlednou, třešňově červenou barvu. Odrůdová vůně s aroma květin a ovoce, jako jsou jahody nebo maliny, doplněné o tóny koření a kouře, získaného ze zrání v sudech. Hladká a sametová chuť s jemnými a šťavnatými tříslovinami.
  • Hodí se k červeným masům, tučným rybám a sýru.
  • zrání v dřevěných sudech
  • Tempranillo

Crianza

Portugalské červené víno

Region: Alentejo (Vidigueira).

Výrobce: Sogrape

Odrůdy: 44% Alicante Bouschet, 40% Touriga Nacional, 16% Aragonez.

Trinca Bolotas nabízí autentičnost a vášeň příchutí Alentejo pod odpovědností společnosti Herdade do Peso, která vyrábí bujná a podmanivá vína, jejichž příchutě, vůně a barvy nám připomínají nejlepší život, stejně jako v regionu, kde se rodí.

Velmi jasně červená barva. Skvělá aromatická intenzita, v níž dominují složky zralého červeného a černého ovoce (ostružina, malina a černá švestka). Hustá v ústech, s kvalitními taniny, vyváženou kyselostí a dlouhým závěrem.

Je to velmi univerzální víno vzhledem k rovnováze mezi taniny, kyselinou a ovocem. Můžete si ji vychutnat samostatně nebo ji doprovázet těstoviny nebo bílé maso nebo propracovanější tradiční pokrmy.

Vinař: Luis Cabral de Almeida.

 

TRINCA BOLOTAS|ALENTEJO WINES|Portuguese Wines Shop-ALENTEJO RED WINE

Božkov Republica Reserva

Božkov Republica Reserva navazuje na úspěch rumu Republica Exclusive přičemž zůstává věrný prvorepublikového hodnotám - poctivost, noblesa, elegance a hrdost. Božkov Republica Reserva je se 40% objemu alkoholu mírně silnější a sušší než Republica exclusive. Je to dáno odlišným blend, který spojuje šest karibských rumů, z nichž ty nejstarší zrály až 12 let v dubových sudech. To, že Reserva je stařena delší dobu napovídá vizuálně tmavě jantarové barva a chuťově výraznější dřevitý charakter. Ve vůni se mísí exotické ovoce, káva, karamel a sušené švestky. Chuť vyniká fíky, pomeranči a cukrovou třtinou. Závěr je mírně dřevitý, což je dáno díky zrání v dubových sudech.

detail Božkov Republica Reserva 0,5L 40%

Brandy

NAPOLEON AMBASSADOR

Brandy Napoleon Ambassador se vyrábí kvalitní destilací vybraných odrůd prémiových španělských hroznů.

Dlouhé staření v dubových kádích přispívá k typické zlaté barvě, příjemné vůni a skutečně delikátní chuti.

Napoleon Ambassador

Černý česnek

CO JE ČERNÝ ČESNEK? – „FERMENTOVANÝ“ ZÁZRAK

Náš černý česnek vyrábíme výhradně z českého česneku vypěstovaného v České republice našimi zemědělci. Černý česnek je běžný bílý česnek, který prošel dlouhodobým, pečlivě řízeným procesem teploty, vlhkosti a času ve speciálním zařízení. Jedinečná barva, chuť a struktura našeho produktu je docílena bez chemie, konzervantů a jakýchkoliv přísad. Pro jeho vlastnosti je zařazen mezi superpotraviny jejichž nutriční přínos je mimořádný.

Proces výroby má své kořeny na Dálném Východě, kde byl česnek skladován v hliněných nádobách při slabě zvýšené teplotě (kolem 50°C) a vysoké vlhkosti po dobu několika měsíců. Výsledek je těžko očekávatelný – černé, měkké stroužky, které ztratily svou typickou ostrou chuť (a částečně i vůni) a namísto toho Vás čeká nasládlé a kořeněné potěšení chuťových buněk. Takzvaná “fermentace” ve skutečnosti není fermentací, která vyžaduje přidání dalších surovin, jako sůl a/nebo voda, ale spíše slabou aplikací tzv. Maillardovy reakce, kterou znáte především z procesu grilování, kdy “cukry” při zahřátí změní svou barvu na tmavě hnědou – barvu grilované potraviny.

Černý česnek - Přírodní posílení imunity a nejen to!

 
 



Mail list



Archiv

Kalendář
<< únor >>
<< 2021 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28

Statistiky

Online: 6
Celkem: 238573
Měsíc: 7259
Den: 278